martes, 7 de octubre de 2008

Campanya de foment de l'associacionisme juvenil d'educació en el lleure


La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, i el secretari de Joventut, Eugeni Villalbí, han presentat aquest divendres la campanya "I tu... Què fas? Vine al cau/esplai!". A l'acte hi han assistit la presidenta del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), Agnès Russiñol, i representants de les cinc grans federacions d'entitats juvenils d'educació en el lleure (Escoltes Catalans, Fundació Catalana de l'Esplai, Fundació Pere Tarrés-Coordinació Catalana de Colònies, Casals i Clubs d'Esplai, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya i Moviment Laic i Progressista).

La campanya té dos objectius: fomentar la participació d'infants i joves en les activitats que organitzen les entitats juvenils d'educació en el lleure i reconèixer socialment la tasca educativa i de cohesió social que duu a terme aquesta xarxa associativa.

El llançament de la campanya coincideix amb l'inici de curs de les activitats que organitzen agrupaments escoltes, centres d'esplai i casals de joves a Catalunya. I és que aquestes entitats ofereixen un ampli ventall de propostes per a infants i joves durant tot l'any, no només a l'estiu. De fet, les previsions del Departament són que un total de 100.000 nois i noies i 20.000 monitors i monitores participin en les activitats organitzades pels 1.300 caus, esplais i casals.

En aquest sentit, el Departament ha habilitat una base de dades per cercar i consultar la informació sobre totes les associacions juvenils d'educació en el lleure de Catalunya

No hay comentarios: